Només funciona amb JavaScript!
Logotip de 'Fav i Con'en | es | ca

— Aventures en 16 píxels
— La importància d'un píxel

Fav facivonBubble faviconCon favicon

Aquí pots veure l'animació Fav i Con al lloc on toca: a les pestanyes del navegador, l'entorn natural d'aquests personatges. Només es pot veure amb Firefox, perquè és l'únic navegador que admet favicons animats.

És cert que al cap d'una estona de mirar els favicons de les pestanyes pot cansar una mica. Es pot baixar la resolució de la pantalla temporalment per poder-ho veure amb més comoditat. Tu mateix.

El truc és que aquests favicons son arxius .GIF animats, i el navegador de Mozilla els accepta com a substitut no oficial d'arxius .ICO.

Fav i Con és una petita història animada amb favicons. Explica les aventures de na Fav –un alienígena morat amb antenes– i en Con –una forma de vida orgànica verda–, dos simpàtics éssers pixelats.

És possible que aquesta sigui l'animació amb la resolució més petita del Món, perquè les seves aventures passen dins de tres favicons d'una mida de 16x16 píxels, com es va fer (comparació ridícula) amb la Polyvision de "Napoléon" (1927) on es projectaven tres pel·lícules en tres pantalles. La suma dels tres favicons dóna una resolució total de 48x16 PX.
Degut al tamany, també es pot veure en alta definició, amb luxosos i gegantins píxels quadrats. Els píxels son la porció més petita que forma una imatge en una pantalla d'ordinador. Nosaltres els imaginem quadrats, però tot i això físicament Els píxels no son petits quadradets.En aquestes aventures en setze píxels es pot arribar a apreciar la importància d'un píxel.
  • Guió: Marta Roig
  • Idea i animació: Pau Mariné
  • So: Philip Cunningham
  • Música: Firebrand Boy
La mida d'un favicon és 16x16px

La mida d'un favicon és 16x16px

Fotograma de 'Fav i Con'

Fav i Con

Story-board
CC BY-SA 2013-2016 Pau Mariné / passafora [arrova] gmail [punt] com